به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت) از وبدا، دکتر بهروز جنت، رئیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو در همایش معرفی و آغاز به کار قشم به عنوان اولین مرکز گردشگری حلال جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر پتانسیلهای آزمایشگاهی این جزیره گفت: ایجاد نشان حلال برای فرآوردههای سلامت علاوه بر منفعتآوری مناسب، میتواند در ایجاد همگرایی جهانی بین کشورهای مسلمان موثر باشد.
رئیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو اظهار داشت: در کتاب قرآن و متون دینی مسلمانها اشاره و آیاتی مرتبط با غذای حلال، وجود داشته و تاکید بر این است که غذای حرام در جسم و روح انسان تاثیر سوء دارد.
دکتر بهروز جنت با اشاره به جمعیت حدود 2 میلیاردی مسلمانان جهان که نزدیک به یک سوم جمعیت مردم جهان را تشکیل میدهند و در سال 2020، این جمعیت به 3 میلیارد نفر، تخمین زده میشود، ادامه داد: کشورهای مسلمان اعتقاد دارند چنانچه موضوع کد حلال بصورت یک ضابطه درآید، میتواند برای مسلمانان کشورهای اسلامی ایجاد یک هویت مستقل کند.
وی همچنین افزود: تدوین ضوابط غذای حلال توسط کارشناسان استاندارد کشورهای اسلامی از اقدامات مهمی است که راه را برای اجرای قوانین حلال سازمان کنفرانس اسلامی در تمامی کشورهای اسلامی هموار میسازد تا صدور گواهی برند حلال در سراسر جهان توسط سازمانهای مجاز با هماهنگی موسسه استاندارد و اندازهشناسی کشورهای اسلامی (اسمیک) انجام پذیرفته و باعث سهولت در امور واردات و صادرات شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به پتانسیلهای قشم به عنوان اولین مرکز گردشگری حلال جمهوری اسلامی اشاره کرد و با بیان اینکه تنها آزمایشگاه تخصصی مرکز ملی تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران در این جزیره راهاندازی شده است، گفت: در آیندهای نزدیک، برند حلالمان را به عنوان برندی شاخص در جهان اسلام به ثبت میرسانیم.
دکتر جنت در پایان ضمن اشاره به برگزاری همایش بینالمللی فرآوردههای حلال 22 و 23 آذرماه با حضور شخصیتهای علمی داخلی و خارجی در مشهد، عنوان کرد: ایجاد نشان حلال برای فرآوردههای سلامت علاوه بر سودآوری مناسب میتواند در ایجاد همگرایی جهانی بین کشورهای مسلمان موثر باشد.
بنابر این گزارش آیت الله هاشمی شاهرودی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در بخشی از پیام ارسالی خود به این همایش، ضمن تاکید بر اینکه گردشگری حلال در زمینههای مختلفی چون اقتصاد، خدمات حمل و نقل، خدمات دارویی، پوشاک، صنایع دستی و فروشگاههای زنجیرهای مطرح است، آورده بود: با توجه به این مهمات و همچنین در راستای دستیابی به سند چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران و در جهت برآورده شدن منویات مقام معظم رهبری بویژه در زمینه اقتصاد مقاومتی، توجه ویژه به مفهوم حلال و انجام برنامهریزی دقیق و مدون و علمی برای کاربرد افزودن آن در عرصههای گردشگری، امری الزامی و ضروری است.
نظر شما